Cursus EHBO met Homeopathie . Klik op de link voor meer informatie.

https://www.rocvantwente.nl/voor-volwassenen/vrije-tijd/EHBO-Homeopathie--zelfhulptips.html

Just One Drop - Film over homeopathie 2018

8 maart 2018

Lezing over Homeopathie en wat het voor ons kan betekenen,  door Marlies Kropholler,  in de bibliotheek ,  Het Baken 3 te Almelo.

Aanvang: 19.00 uur tot uiterlijk 21.00 uur.

Zaal open vanaf 18.30 uur.

Toegang gratis, koffie of thee € 2,00

Klik hier om een tekst te typen.

Op eigen kracht. Wetenschappelijk onderzoek over zelfherstel.

Dr. Peter Gotzsche over medicijngebruik en het voorschrijven ervan door verschillende artsen. Speciaal bij oudere mensen.

 

 

Antibiotica, gebruik ze goed en alleen als het moet

Met deze slogan is het RIVM een campagne gestart om antibioticagebruik af te remmen om zo resistentie van bacteriën te voorkomen.

  • Antibiotica zijn alleen werkzaam bij infecties die door bacteriën zijn veroorzaakt.
  • Is een virus, schimmel of parasiet de reden van de infectie dan werken antibiotica niet.
  • Het is niet altijd nodig om antibiotica te gebruiken.
  • Veelvuldig antibioticagebruik heeft namelijk een groot nadeel: antibioticaresistentie!

Vaak kan je lichaam de infectie zelf overwinnen. Wanneer dit niet het geval is, zal de huisarts antibiotica voorschrijven. Een homeopaat zal je direct naar de huisarts sturen.  Denk daarbij bijvoorbeeld aan risicovolle bacteriële infecties zoals longontsteking, hersenvliesontsteking, infecties van het bot of de nieren en bloedvergiftiging.

Deze campagne past binnen de filosofie van de homeopathie: infecties door virussen en veel bacteriën kunnen makkelijker door een goede weerstand worden overwonnen.

Homeopathische middelen helpen de afweer sterker maken.

De RIVM heeft ook een voorlichtingsfilm gemaakt, die gebruikt mag worden: Klik hier voor de voorlichtingsfilm ‘Hoe ontstaat resistentie tegen antibiotica?’

De brochure vragen en antwoorden antibioticaverbruik vind je in de bijlage.

Wil je meer informatie over antibiotica kijk op de RIVM website voor de toolkit.

Voeg bij gebruik van RIVM documentatie/informatie altijd de disclaimer toe:

Disclaimer 'Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) coördineert in opdracht van het ministerie van VWS de infectieziektebestrijding in Nederland. Het RIVM besteedt uiterste zorg aan actuele en correcte publieksinformatie. Dit doet het RIVM in nauwe samenwerking met de vakgroep voor Publiekscommunicatie over Infectieziekten, en deskundigen uit diverse organisaties en beroepsgroepen. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Antibiotica op jonge leeftijd vergroot kans op eczeem en hooikoorts

Gepubliceerd: 06 september 2016 05:2606-09-16 05:26Laatste update: 06 september 2016 14:4606-09-16 14:46

  
Kinderen die in de eerste twee jaar van hun leven antibiotica krijgen toegediend, hebben een grotere kans om op latere leeftijd eczeem of hooikoorts te ontwikkelen.  
 

Dat blijkt uit een data-analyse van de Universiteit Utrecht van 22 klinische onderzoeken tussen 1966 en 2015 onder bijna 400.000 mensen. De resultaten worden dinsdag gepresenteerd bij de jaarlijkse European Respiratory Society bijeenkomst in Londen.

Uit de analyse blijkt dat de kans op eczeem bij vroeg gebruik van antibiotica met 26 procent toeneemt en de kans op hooikoorts met 23 procent. Dit wordt versterkt als de patiënten meer dan één kuur doorlopen.

Volgens Fariba Ahmadizar, promovenda aan de Universiteit Utrecht verstoren antibiotica hoogstwaarschijnlijk het immuunsysteem doordat ze effect hebben op bacteriën in de darmen. Dat heeft een negatief effect op de afweerreactie van het immuunsysteem.

Allergiecijfers

Wetenschappers bestuderen al langer de stijgende allergiecijfers in ontwikkelde landen. Lang werd gedacht dat de veranderde blootstelling aan bacteriën de boosdoener was, maar de precieze werking hiervan blijft onduidelijk. 

Volgens Adam Finn, professor kindergeneeskunde aan de Universiteit van Bristol maar niet betrokken bij het onderzoek, onderschrijven de bevindingen de nadelen van het langdurig gebruik van antibiotica. Medici zijn al langer bezorgd over de opkomst van resistentie tegen antibiotica.

De meeste antibiotica worden in Nederland voorgeschreven aan kinderen.

Door: NU.nl/Reuters

Breuken helen sneller met homeopathie

Homeopathie wordt al eeuwen toegepast om de genezing van breuken te versnellen, callusvorming te bevorderen (de natuurlijke manier waarop een breuk in een bot weer dichtgroeit) en pijn te verminderen. Hoewel vele patiënten en behandelaars melding hebben gemaakt van deze voordelen, waren er tot voor kort geen onderzoeken die deze voordelen daadwerkelijk aantoonden.

Tussen 2009 en 2012 werden 67 patiënten, die met een gebroken enkel waren opgenomen in een Indiaas ziekenhuis, uitgenodigd om aan een gerandomiseerd dubbelblind onderzoek deel te nemen. Zij werden verdeeld in een homeopathische en een niet-homeopathische behandelingsgroep, en alle patiënten kregen de gebruikelijke orthopedische zorg gedurende 12 weken na de blessure.

De homeopathische behandelingsgroep ervoer een snellere genezing, en significante verbetering van de breuklijn, rand, callusvorming en breukheling in vergelijking met de placebo groep. Ze ervoeren ook minder pijn en gebruikten minder pijnstilling.

Bron: HomeopathyPlus